U bevindt zich hier: Home / Producten / Overheaddeuren

Overheaddeur op maat: isolerend, geluiddempend en duurzaam

Overheaddeuren, ook wel industrie- of sectionaaldeuren genoemd, worden vaak toegepast in bedrijfshallen, loodsen, distributiecentra, garagebedrijven en brandweergarages. Een overheaddeur is dan ook ideaal om grote doorgangen af te sluiten. Bovendien combineert deze deur uitstekende isolerende en geluiddempende eigenschappen met modern vormgegeven microgeprofileerde panelen. Een overheaddeur biedt u een mooie, duurzame en weersbestendige oplossing om uw bedrijfspand veilig af te sluiten.

Overheaddeuren

Onze overheaddeuren zijn robuust en van hoge kwaliteit. Ze bestaan uit modern vormgegeven sandwich panelen waardoor een overheaddeur prima isoleert (warmte en geluid). We gebruiken de modernste technieken en besteden veel aandacht en zorg aan de productie en afwerking. Het type dat het meest populair is, is de OHD 40 mm. Het grote voordeel van dit type is dat er eindeloos veel (toepassings)mogelijkheden en opties zijn. Daardoor kunnen wij u altijd een passende en betrouwbare oplossing bieden, hoe complex de situatie ook is. Maak vandaag nog een afspraak met onze specialist voor een persoonlijk advies op maat.

 

Plus- en minpunten

Geschikt voor grote openingen
 
Hoge isolatiewaarde
 
Lange levensduur
 
Onderhoudsarm
 
Duurder in aanschaf
 
Relatief veel ruimte nodig voor railsysteem

OHD 40 mm

Technische gegevens

OverheaddeurOHD 40 mm
DeurbladDubbelwandige panelen
MateriaalVerzinkt stalen sandwich panelen
Kleur12 standaard RAL-kleuren
Paneel dikte40 mm
Vulling paneelPU hardschuim: g=40 kg/m³
Max. breedte 8000 mm
Max. hoogte6000 mm
Max. oppervlakte48 m²
Isolatie waardemax. 0,52 W/m²K
WindbelastingKlasse 3-4
Vensters mogelijkJa
Opties veiligheidVeerbreuk- en/of , kabelbreukbeveiliging, optilbeveiliging, koppeling verkeerslichten
Overige optiesPoedercoating, snellopend, geïntegreerde loopdeur

Waar een roldeur in een pakket boven de deuropening oprolt, maakt een overheaddeur gebruik van een railsysteem. Dit kost ruimte. Het grote voordeel is dat de panelen van een overheaddeur dikker kunnen zijn. Overheaddeuren hebben een hoge isolatiewaarde waardoor ze energiebesparend zijn.  

Specificaties

1. Deurblad
Het deurblad van deze overheaddeur bestaat uit horizontale verzinkt stalen sandwich-panelen gevuld met PUR-schuim. De panelen met een dikte van 40 mm hebben verzinkt stalen eindkappen en zijn thermisch gescheiden.
Versterkingsprofielen Afhankelijk van de breedte van de deur monteren wij op elk (tweede) paneel van de overheaddeur versterkingsprofielen. Deze profielen zorgen ervoor dat de deur volgens alle geldende regels en normen bestand is tegen zware windbelasting.
Afwerking panelen De binnenzijde van de panelen is standaard voorzien van een polyester-caoting in RAL 9002. De buitenkant van de panelen is voorzien van microprofilering en een polyerster-coating in een van onderstaande kleuren: standaardkleuren overheaddeur
2. Aansluiting panelen
De aansluiting tussen de panelen is wind- en waterdicht. We monteren tussen de panelen compriband, een schuimrubber koord dat zorgt voor de afdichting tussen de panelen. En omdat de binnenplaat niet in contact staat met de buitenplaat, ontstaat er een goede isolatie.
3. Zijgeleiders
De zijgeleider waar het deurblad met looprollen doorheen wordt geleid is bevestigd op een standaard hoekkozijn. Dit kozijn zorgt voor een stevig en goede afdichting tussen de zijkant van de overheaddeur en het pand. Bij donkere deuren plaatsen we een zwaar hoekkozijn. Door verwarming van de zon zet de overheaddeur uit en kan in het midden tegen de bovenlatei aanlopen. Een zwaar hoekkozijn voorkomt dit.
4. Onderprofiel
De overheaddeur heeft aan de onderzijde een van buitenaf niet zichtbare geanodiseerde aluminium onderprofiel. Indien gewenst kunnen we dit profiel voorzien van een extra hoeklijn met afdichtingsrubber zodat de overheaddeur perfect aansluit op de vloer.
5. Railsysteem
Het railsysteem is net als de overheaddeur zelf, maatwerk. Wij maken de rails altijd op maat en aangepast aan uw situatie. U kunt kiezen voor een verticaal railsysteem, een laag, standaard of hoog railsysteem langs het plafond of dakvolgende rails. De beschikbare bovenruimte speelt daarbij een belangrijke rol. Heeft u onvoldoende inbouwruimte, zijn er bovenloopkranen in gebruik zijn of rijden er heftrucks met een hoge hefmast in de hal? Dan is een roldeur wellicht een goed alternatief. Wilt u hulp bij het maken van uw keuze? Onze specialist voorziet u graag van meer informatie en een advies op maat. 
6. Veeras
De veeras is onderdeel van het balanceringssysteem dat het mogelijk maakt om de overheaddeur in geval van nood handmatig te kunnen openen en sluiten. Deze as die boven de deuropening is bevestigd, heeft twee torsieveren. Aan beide uiteinden bevinden zich een kabeltrommel met kabels die naar de onderhoeken van het deurblad lopen. Door de as te verdraaien gaat de deur omhoog of omlaag. Bij een veer- of kabelbreuk valt de tegenkracht weg. Afhankelijk van de motorkeuze en de breekbelasting van de hefkabels kunnen een veerbreuk- en/of kabelbreukbeveiliging noodzakelijk zijn. Bij het breken van de veren of de kabels voorkomt deze beveiliging een ongecontroleerde sluitbeweging van de overheaddeur.
7. Motor
Onze overheaddeuren zijn standaard uitgerust met een elektromotor met reductor waarop het bedieningssysteem is aangesloten. De keuze voor de motor is afhankelijk van de grootte en het gewicht van de overheaddeur. Wel hebben alle aandrijfsystemen een mechanische noodbediening op de reductiekast van de elektromotor. Daardoor is de overheaddeur ook bij stroomuitval te openen. Voor het in- en uitschakelen van deze functie gebruikt u de schakelkoorden. Daarna kan de reductiekast worden aangedreven met behulp van de ketting. Wilt u een deur kleiner dan 30 m² die niet frequent gebruikt wordt, dan zou u ook voor handbediening kunnen kiezen.
8. Besturingskast
Voor de bediening van uw overheaddeur heeft Wessels Rolluikenfabriek een ruime keuze in bedieningsmogelijkheden die wij kunnen inbouwen in de besturingskast van het deursysteem. Veelal monteren we dan ook bepaalde elementen op de binnen- of buitenmuur. Denk hierbij aan veiligheidsvoorzieningen als een noodstop, schakelaars, afstandsbedieningen en zwaailichten.

Opties

Rechte hoeken, goede isolatiewaarde

Afgeronde hoeken (r=60mm), goede isolatiewaarde

Afgeronde hoeken (r=100mm), goede isolatiewaarde

Beperkte hoogte, inbraakwerend

Vensters over de hele breedte

Rond venster

Vensters voor meer licht

Het is mogelijk onze overheaddeur OHD 40 mm te laten voorzien van vensters. De lichtopbrengst is afhankelijk van de vorm en het aantal vensters. U kunt kiezen uit langwerpige venstervormen, met rechte of afgeronde hoeken met enkelwandige of isolerende dubbelwandige beglazing. Voor extra inbraakveiligheid zijn rechthoekige ramen met afgeronde hoeken leverbaar met een beperkte hoogte. Beglazing over de volle breedte van de deur geeft de meeste lichtopbrengst (15%). In dit geval combineren wij de stalen panelen met een aluminium venstersectie.

Extra hoge isolatiewaarde

Scheiding tussen klimaatzones

Wilt u uw productiehal of opslagruimte gelijkmatiger op temperatuur houden? Kies dan voor een extra goed isolerende en afdichtende overheaddeur. De microgeprofileerde panelen zijn dan 60 mm dik in plaats van 40 mm. Een paneel is opgebouwd als een sandwich: tussen twee staalplaten is CFK–vrij polyurethaan hardschuim aangebracht dat aan beide zijden wordt verlijmd met het verzinkte plaatstaal. Bij panelen van 60 mm dik is het PU-schuim dikker waardoor de overheaddeur extra goed isoleert.

Deuren voor personen en goederen gescheiden

Deuren voor personen en goederen gescheiden (in zelfde dagopening)

Loopdeur personen geïntegreerd in overheaddeur

Loopdeur

Wij raden aan om verkeer van goederen en personen van elkaar te scheiden en te kiezen voor een deur in de gevel of naast de overheaddeur (in dezelfde dagopening). Heeft u hiervoor geen ruimte dan kunt u overwegen een loopdeur in de overheaddeur te integreren. Dat heeft wel invloed op de deurstabilitei. Ook zijn er beperkingen in breedte, hoogte en dorpelhoogte van de loopdeur. Het kan zijn dat de loopdeur daardoor niet volstaat als vluchtdeur. Overleg daarom altijd met de lokale autoriteiten zodat u zeker weet dat de loopdeur ook voldoet aan de actuele wet- en regelgeving.

Onze spuitcabine

Elke gewenste RAL-kleur mogelijk

Kleur

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de kleur? Dat kunnen wij voor u regelen. Wij beschikken over een geavanceerde spuitcabine en mengen en spuiten alle verfsoorten zelf. U kunt het schuifluik inclusief alle onderdelen in elke gewenste RAL-kleur krijgen.

Deuren voor personen en goederen volledig van elkaar gescheiden

Deuren voor personen en goederen gescheiden maar in dezelfde dagopening

Loopdeur voor personen geïntegreerd in overheaddeur voor goederen

Loopdeur

Wij raden aan om verkeer van goederen en personen van elkaar te scheiden en te kiezen voor een deur in de gevel of naast de overheaddeur (in dezelfde dagopening). Heeft u hiervoor geen ruimte dan kunt u overwegen een loopdeur in de overheaddeur te integreren. Dat heeft wel invloed op de deurstabilitei. Ook zijn er beperkingen in breedte, hoogte en dorpelhoogte van de loopdeur. Het kan zijn dat de loopdeur daardoor niet volstaat als vluchtdeur. Overleg daarom altijd met de lokale autoriteiten zodat u zeker weet dat de loopdeur ook voldoet aan de actuele wet- en regelgeving.

Onze spuitcabine

Elke gewenste RAL-kleur mogelijk

Kleur

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de kleur? Dat kunnen wij voor u regelen. Wij beschikken over een geavanceerde spuitcabine en mengen en spuiten alle verfsoorten zelf. U kunt het schuifluik inclusief alle onderdelen in elke gewenste RAL-kleur krijgen.

Bediening

Bedeiningsvormen

Kleinere overheaddeuren kunt u handmatig met een trekkoord- of kettinghaspel bedienen. Kiest u voor een motor dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo is er de dodemansbediening waarbij u de knop ingedrukt moet houden zolang de deur loopt. Bij impulsbediening gaat de deur met één druk op de knop automatisch naar de instelbare eindpositie. Bij zeer frequent gebruik is een snelloopmotor ideaal. Welke keuze u ook maakt, al onze aandrijvings- en bedieningsvormen voldoen aan de Europese norm EN-13241-1. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze productspecialist.

Drukknopschakelaar op-stop-neer

Sleutelschakelaar

Bedieningselementen

Een overheaddeur heeft diverse bedieningsmogelijkheden zoals een (beveiligde) sleutelschakelaar, afstandsbediening, elektrisch codepaneel en trekschakelaar. Wij voorzien de besturingskast van uw overheaddeur met deze bedieningselementen. Daarnaast kunnen wij ook veiligheidsvoorzieningen als zwaailampen en verkeerslichten leveren en monteren. Of een noodbediening. Wilt u hulp bij het maken van de juiste keuzes? Neem contact met ons op. Wij geven u graag een persoonlijk advies op maat.

Veerbreukbeveiliging

Kabelbreukbeveiliging

Optilbeveiliging

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk bij het gebruik van een, vaak zware, overheaddeur. Welke veiligheidsmaatregelen in uw situatie belangrijk zijn, hangt onder meer af van de deurconfiguratie. Zo kunnen een veerbreuk-, kabelbreuk- en optilbeveiliging noodzakelijk zijn. Of een slappe kabelbeveiliging. Een onderloop- of onderregelbeveiliging is verplicht wanneer u de overheaddeur op afstand bedient. Uiteraard krijgt u van ons uitgebreid advies bij de aanschaf van een overheaddeur. Wilt u nu meer informatie, bel ons op 0229-544600.

Onderhoud

Onderhoud

Een overheaddeur is onderhoudsarm. Met de tips in de handleiding voor het schoonhouden van uw deur, bent u verzekerd van jarenlang gebruiksgemak. We raden u wel aan uw deur ieder jaar te laten inspecteren en onderhouden. Als uw deur moet (blijven) voldoen aan de veiligheidseisen conform de Europese norm EN 13241-1 dan is zo’n jaarlijks onderhoud ook verplicht. Wessels Rolluikenfabriek kan u daarbij van dienst zijn. Wilt u meer informatie over onze onderhoudscontracten? Neem contact met ons op. Wij geven u graag een goed onderbouwd advies op maat.

Veerbreukbeveiliging

Kabelbreukbeveiliging

Optilbeveiliging

Veiligheid

Veiligheid is belangrijk bij het gebruik van een, vaak zware, overheaddeur. Welke veiligheidsmaatregelen in uw situatie belangrijk zijn, hangt onder meer af van de deurconfiguratie. Zo kunnen een veerbreuk-, kabelbreuk- en optilbeveiliging noodzakelijk zijn. Of een slappe kabelbeveiliging. Een onderloop- of onderregelbeveiliging is verplicht wanneer u de overheaddeur op afstand bedient. Uiteraard krijgt u van ons uitgebreid advies bij de aanschaf van een overheaddeur. Wilt u nu meer informatie, bel ons op 0229-544600.

Onderhoud

Onderhoud

Een overheaddeur is onderhoudsarm. Met de tips in de handleiding voor het schoonhouden van uw deur, bent u verzekerd van jarenlang gebruiksgemak. We raden u wel aan uw deur ieder jaar te laten inspecteren en onderhouden. Als uw deur moet (blijven) voldoen aan de veiligheidseisen conform de Europese norm EN 13241-1 dan is zo’n jaarlijks onderhoud ook verplicht. Wessels Rolluikenfabriek kan u daarbij van dienst zijn. Wilt u meer informatie over onze onderhoudscontracten? Neem contact met ons op. Wij geven u graag een goed onderbouwd advies op maat.

Downloaden

Gerelateerde producten

Roldeur 95R
Roldeur 100 ISO
Roldeur D06
Firewall OHD

Offerte aanvragen of advies nodig?

Neem contact op met onze rolluikenspecialist!

Wilt u weten welk rolluik het beste bij u past? Of wilt u een prijsopgave? Vul onderstaand formulier in. We horen graag wat uw wensen zijn, bespreken de mogelijkheden en geven u advies of een offerte op maat.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.


Uw gegevens


Locatie rolluik

Met doorgang wordt bedoeld dat personen zich meerdere keren per dag in het bewegingsgebied van het rolluik bevinden. Boven een balie is bijv. ook een doorgang omdat mensen over een balie leunen.
Noodhandbediening wordt niet geadviseerd voor rolluiken buiten. Inbrekers kunnen er in dat geval ook bij.
Motoren die ingebouwd kunnen worden, lopen rustig en hebben tijd nodig om hun warmte kwijt te raken. Andere motoren komen naast het rolluik.
Indien plaatsnaam afwijkt van bovenstaande postcode. En als het rolluik niet op de begane grond of niet goed bereikbaar is.


Eigenschappen rolluik

min. 1.000 mm
min. 1.000 mm
Deze delen zijn zichtbaar wanneer het rolluik open is.

 


Besturing

Bij schaarhek niet invullen
Bij schaarhek niet invullen
Bij schaarhek niet invullen


Aanvullende informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Vul ze hier in.

 


---

 


---

Onze algemene voorwaarden
VOORWAARDEN ROMAZO ROLLUIKEN
Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de vereniging Romazo Rolluiken (ROMAZO). Deze tekst geldt vanaf 27 mei 2009 en is onder nummer 214/2009 d.d. (25 juni 2009) gedeponeerd ter Griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht.
Uitgave van Romazo Rolluiken, Postbus 2600, 3430 GA Nieuwegein.

Artikel 1: Toepasselijkheid
1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen die leden van de Romazo doen, op alle overeenkomsten die zij sluiten en op alle overeenkomsten die hiervan het gevolg kunnen zijn.
1.2. De aanbieder/leverancier is het lid van de Romazo dat deze voorwaarden gebruikt. Deze wordt aangeduid als opdrachtnemer of verkoper. De wederpartij wordt aangeduid als opdrachtgever of koper.
1.3. Bij strijd tussen de inhoud van de tussen opdrachtgever en opdrachtnemer gesloten overeenkomst en deze algemene voorwaarden, gelden de bepalingen uit de overeenkomst.
1.4. Deze voorwaarden mogen uitsluitend worden gebruikt door leden van de Romazo.

Artikel 2: Aanbiedingen
2.1. Alle aanbiedingen zijn vrijblijvend.
2.2 Als opdrachtgever aan opdrachtnemer gegevens, tekeningen enz. verstrekt, mag opdrachtnemer uitgaan van de juistheid hiervan en zal hij zijn aanbieding hierop baseren.
2.3 De in de aanbieding genoemde prijzen zijn gebaseerd op levering af fabriek, magazijn of winkel ter keuze van leverancier, ex works”, conform Incoterms 2000 of de op het moment van het sluiten van de overeenkomst laatstelijk door de Internationale Kamer van Koophandel gepubliceerde tekst. De prijzen zijn exclusief omzetbelasting en verpakking.
2.4 Als zijn aanbieding niet wordt aanvaard, heeft opdrachtnemer het recht alle kosten die hij heeft moeten maken om zijn aanbieding te doen bij opdrachtgever in rekening te brengen.
Artikel 3: Rechten van intellectuele eigendom

3.1 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, behoudt opdrachtnemer de auteursrechten en alle rechten van industriële eigendom op de door hem gedane aanbiedingen, verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, (proef)modellen, programmatuur enz.
3.2 De rechten op de in lid 1 genoemde gegevens blijven eigendom van opdrachtnemer ongeacht of aan opdrachtgever voor de vervaardiging ervan kosten in rekening zijn gebracht. Deze gegevens mogen zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van opdrachtnemer niet worden gekopieerd, gebruikt of aan derden getoond. Opdrachtgever is aan opdrachtnemer per overtreding van deze bepaling een boete verschuldigd van
€ 25.000. Deze boete kan naast schadevergoeding op grond van de wet worden gevorderd.
3.3 Opdrachtgever moet de aan hem verstrekte gegevens als bedoeld in lid 1 op eerste verzoek binnen de door opdrachtnemer gestelde termijn retourneren. Bij overtreding van deze bepaling is opdrachtgever aan opdrachtnemer een boete verschuldigd van
€ 1.000 per dag. Deze boete kan naast schadevergoeding op grond van de wet worden gevorderd.

Artikel 4: Adviezen, ontwerpen en materialen
4.1 Opdrachtgever kan geen rechten ontlenen aan adviezen en informatie die hij van opdrachtnemer krijgt als deze geen directe betrekking hebben op de opdracht.
4.2 Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door of namens hem gemaakte tekeningen, berekeningen, ontwerpen en voor de functionele geschiktheid van door of namens hem voorgeschreven materialen.
4.3 Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor elke aanspraak van derden met betrekking tot het gebruik van door of namens opdrachtgever verstrekte tekeningen, berekeningen, ontwerpen, materialen, monsters, modellen en dergelijke.
4.4 Opdrachtgever mag de materialen die opdrachtnemer wil gebruiken vóórdat deze worden verwerkt voor eigen rekening (laten) onderzoeken. Als opdrachtnemer hierdoor schade lijdt, komt deze voor rekening van opdrachtgever.

Artikel 5: Levertijd
5.1 De levertijd en/of uitvoeringsperiode worden door opdrachtnemer bij benadering vastgesteld.
5.2 Bij de vaststelling van de levertijd en/of uitvoeringsperiode gaat opdrachtnemer er van uit dat hij de opdracht kan uitvoeren onder de omstandigheden die hem op dat moment bekend zijn.
5.3 De levertijd en/of uitvoeringsperiode gaan pas in wanneer over alle commerciële en technische details overeenstemming is bereikt, alle noodzakelijke gegevens, definitieve, goedgekeurde tekeningen enz. in het bezit zijn van opdrachtnemer, de overeengekomen (termijn)betaling is ontvangen én aan de noodzakelijke voorwaarden voor de uitvoering van de opdracht is voldaan.
5.4 a. Als er sprake is van andere omstandigheden dan die welke opdrachtnemer bekend waren toen hij de levertijd en/of uitvoeringsperiode vaststelde, kan opdrachtnemer de levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengen met de tijd nodig om de opdracht onder deze omstandigheden uit te voeren. Als de werkzaamheden niet in de planning van opdrachtnemer kunnen worden ingepast, zullen deze worden uitgevoerd zodra zijn planning dit toelaat.
b Als er sprake is van meerwerk worden de levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengd met de tijd nodig om de materialen en onderdelen daarvoor te (laten) leveren en om het meerwerk te verrichten. Als het meerwerk niet in de planning van opdrachtnemer kan worden ingepast, zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd zodra de planning dit toelaat.
c Als er sprake is van opschorting van verplichtingen door opdrachtnemer worden de levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengd met de duur van de opschorting. Als voortzetting van de werkzaamheden niet in de planning van opdrachtnemer kan worden ingepast, zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd zodra de planning dit toelaat.
d Als er sprake is van onwerkbaar weer worden de levertijd en/of uitvoeringsperiode verlengd met de daardoor ontstane vertraging.
5.5 Overschrijding van de overeengekomen levertijd en/of uitvoeringsperiode geeft in geen geval recht op schadevergoeding, tenzij dit schriftelijk is overeengekomen.

Artikel 6: Risico-overgang
6.1 Levering vindt plaats af fabriek, magazijn of winkel ter keuze van leverancier, “ex works”, conform Incoterms 2000 of de op het moment van het sluiten van de overeenkomst laatstelijk door de Internationale Kamer van Koophandel gepubliceerde tekst; het risico van de zaak gaat over op het moment dat opdrachtnemer deze ter beschikking stelt aan opdrachtgever.
6.2 Ongeacht het bepaalde in het vorige lid kunnen opdrachtgever en opdrachtnemer overeenkomen dat opdrachtnemer voor het transport zorgt. Het risico van opslag, laden, transport en lossen rust ook in dat geval op opdrachtgever. Opdrachtgever kan zich tegen deze risico’s verzekeren.
6.3 Als sprake is van inruil en opdrachtgever in afwachting van aflevering van de nieuwe zaak de in te ruilen zaak blijft gebruiken, blijft het risico van de in te ruilen zaak bij opdrachtgever tot het moment dat hij deze in het bezit heeft gesteld van opdrachtnemer.

Artikel 7: Prijswijziging
7.1 Een stijging van kostprijsbepalende factoren ontstaan na het sluiten van de overeenkomst mag door opdrachtnemer worden doorberekend aan opdrachtgever als de nakoming van de overeenkomst ten tijde van de stijging nog niet is voltooid.
7.2 Opdrachtgever is gehouden de prijsstijging zoals bedoeld in lid 1 te voldoen tegelijk met betaling van de hoofdsom of de eerstvolgende overeengekomen betalingstermijn.
7.3 Als er goederen door opdrachtgever worden aangeleverd en opdrachtnemer bereid is deze te gebruiken, mag opdrachtnemer maximaal 20% van de marktprijs van de aangeleverde goederen in rekening te brengen.

Artikel 8: Onuitvoerbaarheid van de opdracht
8.1 Opdrachtnemer heeft het recht de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten, als hij door omstandigheden die bij het sluiten van de overeenkomst niet te verwachten waren en die buiten zijn invloedssfeer liggen, tijdelijk is verhinderd zijn verplichtingen na te komen.
8.2 Onder omstandigheden die niet door opdrachtnemer te verwachten waren en die buiten zijn invloedssfeer liggen, worden onder andere verstaan de omstandigheid dat leveranciers en/of onderaannemers van opdrachtnemer niet of niet tijdig voldoen aan hun verplichtingen, het weer, aardbevingen, brand, verlies of diefstal van gereedschappen, het verloren gaan van te verwerken materialen, wegblokkades, stakingen of werkonderbrekingen en import- of handelsbeperkingen.
8.3 Opdrachtnemer is niet meer bevoegd tot opschorting als de tijdelijke onmogelijkheid tot nakoming meer dan zes maanden heeft geduurd. De overeenkomst kan pas na afloop van deze termijn en wel uitsluitend voor dat deel van de verplichtingen dat nog niet is nagekomen worden ontbonden. Partijen hebben in dat geval geen recht op vergoeding van de als gevolg van de ontbinding geleden of te lijden schade.

Artikel 9: Omvang van het werk
9.1 Opdrachtgever moet ervoor zorgen dat alle vergunningen, ontheffingen en andere beschikkingen die noodzakelijk zijn om het werk uit te voeren tijdig zijn verkregen.
9.2 In de prijs van het werk zijn niet begrepen:
a de kosten voor grond-, hei-, hak-, breek-, funderings-, metsel-, timmer-, stukadoors-, schilder-, behangers-, herstel- of ander bouwkundig werk;
b de kosten voor aansluiting van gas, water, elektriciteit of andere infrastructurele voorzieningen;
c de kosten ter voorkoming of beperking van schade aan op of bij het werk aanwezige zaken;
d de kosten voor afvoer van materialen, bouwstoffen of afval;
e de kosten van hoogwerkers;
f de kosten van horizontaal en verticaal transport op de bouwplaats;
g reis- en verblijfkosten.

Artikel 10: Wijzigingen in het werk
10.1 Wijzigingen in het werk resulteren in ieder geval in meer- of minderwerk als:
a er sprake is van een wijziging in het ontwerp, de specificaties of het bestek;
b de door opdrachtgever verstrekte informatie niet overeenstemt met de werkelijkheid;
c van geschatte hoeveelheden met meer dan 5 % wordt afgeweken.
10.2 Meerwerk wordt berekend op basis van de waarde van de prijsbepalende factoren die geldt op het moment dat het meerwerk wordt verricht. Minderwerk wordt verrekend op basis van de waarde van de prijsbepalende factoren die gold op het moment van het sluiten van de overeenkomst.
10.3 Als het saldo van het minderwerk dat van het meerwerk overtreft, mag opdrachtnemer bij de eindafrekening 10% van het verschil van de saldi bij opdrachtgever in rekening te brengen. Deze bepaling geldt niet voor minderwerk dat het gevolg is van een verzoek van opdrachtnemer.

Artikel 11: Uitvoering van het werk
11.1 Opdrachtgever zorgt ervoor dat opdrachtnemer zijn werkzaamheden ongestoord en tijdens de normale werkuren kan verrichten en dat hij bij de uitvoering van zijn werkzaamheden de beschikking krijgt over de benodigde voorzieningen, zoals:
- gas, water en elektriciteit;
- verwarming;
- afsluitbare droge opslagruimte;
- op grond van de Arbowet en -regelgeving voorgeschreven voorzieningen.
11.2 Opdrachtgever is aansprakelijk voor alle schade, onder andere als gevolg van verlies, diefstal, verbranding of beschadiging aan zaken van opdrachtnemer, van opdrachtgever en/of van derden, zoals van gereedschappen en voor het werk bestemde materialen, die zich bevinden op de plaats waar de werkzaamheden worden verricht, of op een andere overeengekomen plaats.
11.3 Wanneer opdrachtgever zijn verplichtingen zoals omschreven in de vorige leden niet nakomt en daardoor vertraging in de uitvoering van de werkzaamheden ontstaat, zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd zodra opdrachtgever alsnog aan al zijn verplichtingen voldoet en de planning van opdrachtnemer dit toelaat. Opdrachtgever is aansprakelijk voor alle uit de vertraging voortvloeiende schade.

Artikel 12: Oplevering van het werk
12.1 Het werk wordt als opgeleverd beschouwd wanneer:
a opdrachtgever het werk heeft goedgekeurd;
b het werk door opdrachtgever in gebruik is genomen. Neemt opdrachtgever een deel van het werk in gebruik dan wordt dat gedeelte als opgeleverd beschouwd;
c opdrachtnemer schriftelijk aan opdrachtgever heeft meegedeeld dat het werk is voltooid en opdrachtgever niet binnen 14 dagen na de mededeling schriftelijk kenbaar heeft gemaakt of het werk al dan niet is goedgekeurd;
d opdrachtgever het werk niet goedkeurt op grond van kleine gebreken of ontbrekende onderdelen die binnen 30 dagen kunnen worden hersteld of nageleverd en die ingebruikname van het werk niet in de weg staan.
12.2 Keurt opdrachtgever het werk niet goed dan is hij verplicht dit onder opgave van redenen schriftelijk kenbaar te maken aan opdrachtnemer.
12.3 Keurt opdrachtgever het werk niet goed dan zal hij opdrachtnemer in de gelegenheid stellen het werk opnieuw op te leveren. De bepalingen van dit artikel zijn daarop opnieuw van toepassing.
12.4 Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor aanspraken van derden voor schade aan niet opgeleverde delen van het werk veroorzaakt door het gebruik van reeds opgeleverde delen van het werk.

Artikel 13: Aansprakelijkheid
13.1 Opdrachtnemer is aansprakelijk voor schade die opdrachtgever lijdt en die het rechtstreeks en uitsluitend gevolg is van een aan opdrachtnemer toe te rekenen tekortkoming. Voor vergoeding komt echter alleen in aanmerking die schade waartegen opdrachtnemer verzekerd is, dan wel redelijkerwijs verzekerd had behoren te zijn.
13.2 Als het voor opdrachtnemer ten tijde van het aangaan van de overeenkomst niet of niet tegen redelijke condities mogelijk is een verzekering als bedoeld in lid 1 af te sluiten of daarna tegen redelijke condities te verlengen, is de vergoeding van de schade beperkt tot het bedrag dat door opdrachtnemer voor de onderhavige overeenkomst (exclusief BTW) in rekening is gebracht.
13.3 Opdrachtnemer is meeverzekerd op een eventueel voor het werk afgesloten CAR-AVB verzekering, waarbij het daarvoor geldende eigen risico voor rekening van de opdrachtgever komt. Opdrachtnemer zal slechts, per gebeurtenis, deelnemen in het overeengekomen eigen risico indien hij toerekenbaar tekort is geschoten. Het bedrag tot waar opdrachtnemer deelneemt in het eigen risico is beperkt tot 1,5% van de aanneemsom met een maximum van € 2.000 per gebeurtenis.
13.4 Niet voor vergoeding in aanmerking komt:
a bedrijfsschade waaronder bijvoorbeeld stagnatieschade en gederfde winst. Opdrachtgever dient zich desgewenst tegen deze schade te verzekeren;
b opzichtschade. Onder opzichtschade wordt onder andere verstaan schade die door of tijdens de uitvoering van het aangenomen werk wordt toegebracht aan zaken waaraan wordt gewerkt of aan zaken die zich bevinden in de nabijheid van de plaats waar wordt gewerkt. Opdrachtgever dient zich desgewenst tegen deze schade te verzekeren;
c schade veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid van hulppersonen of niet leidinggevende ondergeschikten van opdrachtnemer.
13.5 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade aan door of namens opdrachtgever aangeleverd materiaal ten gevolge van een niet deugdelijk uitgevoerde bewerking. Op verzoek van opdrachtgever zal opdrachtnemer de bewerking opnieuw uitvoeren, met door opdrachtgever voor diens rekening aangeleverd nieuw materiaal.
13.6 Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden wegens productenaansprakelijkheid als gevolg van een gebrek in een product dat door opdrachtgever aan een derde is geleverd en dat (mede) bestond uit door opdrachtnemer geleverde producten en/of materialen.

Artikel 14: Garantie
14.1 De periode waarin de opdrachtnemer na (op)levering in staat voor de goede uitvoering van de overeengekomen prestatie is als volgt opgedeeld:
a 2 jaar op beveiligingsrolluiken, rolhekken en schaarhekken.
b 2 jaar op het motorische gedeelte van producten, met uitzondering van de elektronische besturings- en bedieningscomponenten waarvoor een garantie van 1 jaar geldt.
c Voor de niet met name genoemde productsoorten wordt een garantie verstrekt gedurende een periode van 6 maanden.
14.2 Bestaat de overeengekomen prestatie uit levering van een zaak dan staat opdrachtnemer gedurende de in lid 1 genoemde periode in voor de deugdelijkheid van de geleverde zaak. Als blijkt dat de levering niet deugdelijk is geweest, dan moet de zaak franco aan opdrachtnemer worden terug gezonden. Daarna zal opdrachtnemer de keuze maken of hij:
- de zaak herstelt;
- de zaak vervangt;
- opdrachtgever crediteert voor een evenredig deel van de factuur

14.3 Bestaat de overeengekomen prestatie (mede) uit de installatie en/of montage van een geleverde zaak dan staat opdrachtnemer voor de in lid 1 genoemde periode in voor de deugdelijkheid van de installatie en/of montage. Als blijkt dat de installatie en/of montage niet deugdelijk is uitgevoerd, zal opdrachtnemer dit herstellen. De eventueel gemaakte reis- en verblijfkosten en de kosten die samenhangen met klimmaterialen en een hoogwerker komen voor rekening van opdrachtgever. Opdrachtgever zorgt ervoor dat de toegang tot de geleverde zaak op geen enkele wijze wordt belemmerd.
14.4 Voor die onderdelen waarvoor opdrachtgever en opdrachtnemer dit uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen en voorzover opdrachtgever gelegenheid heeft gehad kennis te nemen van de inhoud van de fabrieksgarantie geldt de fabrieksgarantie. Demontage en montage van deze onderdelen en de eventueel gemaakte reis-, verblijf- en/of transportkosten komen voor rekening van opdrachtgever.
14.5 Opdrachtgever moet opdrachtnemer in alle gevallen de gelegenheid bieden een eventueel gebrek te herstellen en/of de bewerking opnieuw uit te voeren en alle benodigde voorzieningen zoals genoemd in artikel 11.1 aan opdrachtnemer ter beschikking stellen.
14.6 Opdrachtgever kan alleen een beroep doen op garantie nadat hij aan al zijn verplichtingen ten opzichte van opdrachtnemer heeft voldaan.
14.7 Door herleveren, vervangen of herstellen wordt de garantietermijn niet verlengd of vernieuwd.
14.8. a Geen garantie wordt gegeven voor gebreken zoals, of gebreken die het gevolg zijn van
- normale slijtage;
- onoordeelkundig gebruik;
- niet of onjuist uitgevoerd onderhoud;
- installatie, montage, wijziging of reparatie door opdrachtgever of door derden;
- beschadigingen die het gevolg zijn van onvoorziene, tijdelijke of blijvende, schadelijke invloed(en) van de omgeving, waaronder het milieu.
b Geen garantie wordt gegeven op geleverde zaken die niet nieuw waren op het moment van levering of op zaken die door opdrachtgever zijn voorgeschreven of door of namens hem zijn aangeleverd.
c Geen garantie wordt gegeven op het keuren en/of repareren van zaken van opdrachtgever.
14.9 Geen garantie wordt gegeven voor de onderstaande producteigenschappen waarop de afnemer wordt geattendeerd:
a Loopsporen op het oppervlak van het pantser en de binnenzijde van geleiders van het rolluik, rolhek of schaarhek. Deze kunnen ontstaan door mechanische belasting tijdens het gebruik.
b Het ontstaan van geluid door het gebruik van het rolluik, rolhek of schaarhek. Omgevingsinvloeden, zoals oneffenheden en vervuiling in de scharnieren van het rolluik, rolhek of schaarhek, kunnen het geluid verergeren en bijvoorbeeld piepen, kraken of een klappend geluid veroorzaken.

Artikel 15: Reclamaties
Opdrachtgever kan op een gebrek in de prestatie geen beroep meer doen, als hij niet binnen veertien dagen nadat hij het gebrek heeft ontdekt of redelijkerwijs had behoren te ontdekken schriftelijk bij opdrachtnemer heeft gereclameerd.

Artikel 16: Niet afgenomen zaken
Wanneer zaken na het verstrijken van de levertijd niet zijn afgenomen, blijven deze ter beschikking staan van opdrachtgever. Niet afgenomen zaken worden voor rekening en risico van opdrachtgever opgeslagen. Opdrachtnemer mag altijd gebruik maken van de bevoegdheid van artikel 6:90 BW.

Artikel 17: Betaling
17.1 Betaling wordt gedaan op de plaats van vestiging van opdrachtnemer of op een door opdrachtnemer aangewezen rekening.
17.2 Tenzij anders overeengekomen vindt betaling als volgt plaats:
a bij balieverkoop contant;
b als termijnbetaling is overeengekomen:
- 40% van de totale prijs bij opdracht;
- 50% van de totale prijs na aanvoer van het materiaal of als de levering van materiaal niet in de opdracht is begrepen na aanvang van de werkzaamheden;
- 10% van de totale prijs bij oplevering;
c in alle overige gevallen binnen veertien dagen na factuurdatum.
17.3 Ongeacht de overeengekomen betalingscondities is opdrachtgever verplicht op verzoek van opdrachtnemer een naar diens oordeel voldoende zekerheid voor betaling te verstrekken. Als opdrachtgever hier niet binnen de gestelde termijn aan voldoet, raakt hij direct in verzuim. Opdrachtnemer heeft in dat geval het recht de overeenkomst te ontbinden en zijn schade op opdrachtgever te verhalen.
17.4 Het recht van opdrachtgever om zijn vorderingen op opdrachtnemer te verrekenen is uitgesloten, tenzij er sprake is van faillissement van opdrachtnemer of de gerechtelijke schuldsanering op opdrachtnemer van toepassing is.
17.5 De volledige vordering tot betaling is onmiddellijk opeisbaar als:
a een betalingstermijn is overschreden;
b opdrachtgever failliet is gegaan of surseance van betaling aanvraagt;
c beslag op zaken of vorderingen van opdrachtgever wordt gelegd;
d de opdrachtgever (vennootschap) wordt ontbonden of geliquideerd;
e de opdrachtgever (natuurlijk persoon) het verzoek doet te worden toegelaten tot de gerechtelijke schuldsanering, onder curatele wordt gesteld of overlijdt.
17.6 Wanneer betaling niet heeft plaatsgevonden binnen de Overeengekomen betalingstermijn, is opdrachtgever direct rente aan opdrachtnemer verschuldigd. De rente bedraagt 12% per jaar, maar is gelijk aan de wettelijke rente als deze hoger is. Bij de renteberekening wordt een gedeelte van de maand gezien als een volle maand.
17.7 Wanneer betaling niet heeft plaatsgevonden binnen de overeengekomen betalingstermijn is opdrachtgever aan opdrachtnemer alle buitengerechtelijke kosten verschuldigd met een minimum van € 75.
De kosten worden berekend op basis van de volgende tabel:
over de eerste € 3.000 15%
over het meerdere tot € 6.000 10%
over het meerdere tot € 15.000 8%
over het meerdere tot € 60.000 5%
over het meerdere vanaf € 60.000 3%
Als de werkelijk gemaakte buitengerechtelijke kosten hoger zijn dan uit bovenstaande berekening volgt, zijn de werkelijk gemaakte kosten verschuldigd.
17.8 Als opdrachtnemer in een gerechtelijke procedure in het gelijk wordt gesteld, komen alle kosten die hij in verband met deze procedure heeft gemaakt voor rekening van opdrachtgever.

Artikel 18: Eigendomsvoorbehoud en pandrecht
18.1 Na levering blijft opdrachtnemer eigenaar van geleverde zaken zolang opdrachtgever:
a tekortschiet of tekort zal schieten in de nakoming van zijn verplichtingen uit deze overeenkomst of andere gelijksoortige overeenkomsten;
b voor verrichte of nog te verrichten werkzaamheden uit zodanige overeenkomsten niet betaalt of zal betalen;
c vorderingen die voortvloeien uit het niet nakomen van bovengenoemde overeenkomsten, zoals schade, boete, rente en kosten, niet heeft voldaan.
18.2 Zolang er op geleverde zaken een eigendomsvoorbehoud rust, mag opdrachtgever deze buiten zijn normale bedrijfsuitoefening niet bezwaren.
18.3 Nadat opdrachtnemer zijn eigendomsvoorbehoud heeft ingeroepen, mag hij de geleverde zaken terug halen. Opdrachtgever staat opdrachtnemer toe de plaats te betreden waar deze zaken zich bevinden.
18.4 Als opdrachtnemer geen beroep kan doen op zijn eigendomsvoorbehoud omdat de geleverde zaken zijn vermengd, vervormd of nagetrokken, is opdrachtgever verplicht de nieuw gevormde zaken aan opdrachtnemer te verhypothekeren.

Artikel 19: Beëindiging
Als opdrachtgever de overeenkomst wil ontbinden zonder dat er sprake is van een tekortkoming van opdrachtnemer en opdrachtnemer hiermee instemt, wordt de overeenkomst met wederzijds goedvinden beëindigd. Opdrachtnemer heeft in dat geval recht op vergoeding van alle vermogensschade zoals geleden verlies, gederfde winst en gemaakte kosten.

Artikel 20: Toepasselijk recht en bevoegde rechter
20.1 Het Nederlands recht is van toepassing.
20.2 Het Weens koopverdrag (C.I.S.G.) is niet van toepassing, evenmin als enige andere internationale regeling waarvan uitsluiting is toegestaan.
20.3 Alleen de Nederlandse burgerlijke rechter die bevoegd is in de vestigingsplaats van opdrachtnemer neemt kennis van geschillen, tenzij dit in strijd is met het dwingend recht. Opdrachtnemer mag van deze bevoegdheidsregel afwijken en de wettelijke bevoegdheidsregels hanteren.
20.4 Partijen kunnen een andere vorm van geschillenbeslechting zoals bijvoorbeeld arbitrage of mediation overeenkomen.

Onze privacyverklaring

PRIVACYVERKLARING WESSELS ROLLUIKENFABRIEK B.V.

Verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens van klanten, leveranciers en andere opdrachtnemers
Graag maken wij u er op attent dat wij de persoonsgegevens die u ons verstrekt zullen verzamelen en gebruiken omdat dit noodzakelijk is om een eventuele overeenkomst met u te sluiten en uit te voeren. Dat geldt zowel voor onze (potentiële) klanten als voor partijen bij wie wij zaken en/of diensten inkopen.

Bent u een (potentiële) klant van ons, dan gebruiken wij uw gegevens om u een offerte te kunnen toesturen, te kunnen bepalen aan welke specificaties of wensen een bepaalde zaak of dienst dient te voldoen, zaken te kunnen leveren of werkzaamheden voor u te kunnen verrichten, te kunnen factureren en met u vlot en efficiënt te kunnen communiceren over de uitvoeringsaspecten van de overeenkomst.

Bent u een (potentiële) leverancier of andere opdrachtnemer dan zijn uw persoonsgegevens eveneens noodzakelijk voor de sluiting en uitvoering van de overeenkomst. Bij inkoop is dat nodig om u te kunnen laten weten aan welke specificaties of wensen een bepaalde zaak of dienst wat ons betreft dient te voldoen, een offerte-aanvraag te kunnen toesturen of een bestelling bij u te kunnen plaatsen, uw facturen te kunnen betalen en vlot en efficiënt met u te kunnen communiceren over andere aspecten van de overeenkomst.

U bent niet verplicht om ons uw persoonsgegevens te verstrekken. Als u ons geen of onvoldoende persoonsgegevens verstrekt, dan is het echter wel mogelijk dat wij aan de hiervoor genoemde werkzaamheden geen uitvoering kunnen geven.

Doorgifte aan derden
In verband met de uitvoering van een eventuele overeenkomst met u is het mogelijk dat wij uw persoonsgegevens moeten verstrekken aan partijen die onderdelen, materialen en producten aan ons toeleveren of in onze opdracht werkzaamheden uitvoeren. Verder maken wij gebruik van externe serverruimte voor de opslag van (delen van) onze verkoop- en inkoopadministratie, waar uw persoonsgegevens een onderdeel van uitmaken. Uw persoonsgegevens worden om die reden aan onze provider van serverruimte verstrekt. Verder maken wij gebruik van Microsoft Office en de bijbehorende opslagmogelijkheden voor e-mails en andere bestanden.

Bewaarperiode persoonsgegevens
Indien u een offerte bij ons heeft opgevraagd maar u geen klant bij ons geworden bent, zullen wij uw gegevens uiterlijk één jaar na ons laatste contact verwijderen. Ook indien wij een offerte van u hebben ontvangen, maar wij geen klant van u zijn geworden, zullen uw persoonsgegevens uiterlijk één jaar na ons laatste contact worden verwijderd. Bent u wel klant bij ons geworden of wij bij u, dan zullen wij uw persoonsgegevens bewaren voor de duur van zeven jaar na het einde van het boekjaar waarin de overeenkomst met u volledig is uitgevoerd. De periode van zeven jaar komt overeen met de periode waarbinnen wij verplicht zijn onze administratie te bewaren voor de Belastingdienst. Na afloop van deze periode zullen wij uw persoonsgegevens verwijderen.

Bewaarperiode rolluikgegevens
De gegevens van uw rolluik, inclusief de locatie waar het rolluik is geplaatst, worden door ons bewaard tot wij weten dat uw rolluik verwijderd is. Bij beveiligingsrolluiken zijn wij naar de normen van het NCP verplicht om een dossier van ieder rolluik bij te houden. Bovendien is het bij een storing aan uw rolluik, vaak voordeliger als onze monteurs gemakkelijk kunnen achterhalen welke onderdelen in uw rolluik verwerkt zijn.

Uw rechten
U heeft het recht om ons te vragen om uw eigen persoonsgegevens te mogen inzien. Als daartoe aanleiding bestaat, kunt u ons ook verzoeken om aanvulling van uw persoonsgegevens of om het wijzigen van onjuistheden. Daarnaast heeft u het recht om te vragen om uw persoonsgegevens te wissen of het gebruik van uw persoonsgegevens te beperken. Ook kunt u bij ons bezwaar maken tegen het verzamelen en gebruiken van uw gegevens of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Tot slot kunt u ons verzoeken om verkrijging van uw persoonsgegevens of overdracht van die gegevens aan een ander. Om uw rechten te kunnen uitoefenen, bij vragen en/of meer informatie over het verzamelen en gebruiken van uw persoonsgegevens kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

23-3-2018 De Goorn

×

Wessels rolluikenfabriek

× Hoe kan ik je helpen?