U bevindt zich hier: Home / Projecten / Schaarhek brasserie winkelcentrum – Diemen

Schaarhek brasserie in winkelcentrum Diemen

 

Een brasserie in een winkelcentrum wil de toegang afsluiten met een schaarhek. Het gaat om een behoorlijke afmeting: 5,9 meter breed en 3,4 meter hoog. Bovendien kan er geen eindbalk worden geplaatst omdat het hek grenst aan een balustrade. Daarnaast heeft de klant nog een paar specifieke wensen. Een mooie opdracht waarin onze creativiteit en oplossend vermogen goed van pas kwam. Het resultaat is een een sterk staaltje van maatwerk tot op de millimeter. 

Schaarhek

 Enkelvleugelig schaarhek van bijna 6 meter breed

Voor het afsluiten van de opening is een schaarhek van 5,9 x 3,4 meter nodig. Een behoorlijke afmeting, zeker gezien het feit dat het schaarhek enkelvleugelig moest zijn en dus uit één deel bestaat. Dit was noodzakelijk omdat het schaarhek grenst aan een balustrade waardoor we geen eindbalk konden plaatsen. Uiteraard moest het hek wel op slot kunnen. In plaats van het gangbare haakslot, is gekozen voor een espagnoletsluiting met de vergrendeling in het geleideprofiel aan het plafond en in de onderrail. 

Maatwerk tot op de millimeter 

Door het gewicht van het schaarhek (500 kg) was een hangende uitvoering niet mogelijk en dus hebben we dit schaarhek gemaakt met een rollende uitvoering. De onderrail is uiteraard opklapbaar. Ook is het schaarhek draaibaar gemaakt. Dit houdt in dat het pakket, wanneer het hek is ingeschoven, wegklapbaar is. Op deze manier is de doorgang zo breed mogelijk wanneer het schaarhek openstaat. Het hek hebben we in onze eigen spuitcabine voorzien van een grijsbruine poedercoating zodat het perfect past in de omgeving van het winkelcentrum.

×

Wessels rolluikenfabriek

× Hoe kan ik je helpen?