U bevindt zich hier: Home / Hulp bij uw keuze / Keuzecriteria rolluik

Keuzecriteria rolluik

Iedereen is anders. Voor sommige mensen is een rolluik een langetermijninvestering waar zij zich eerst grondig in willen verdiepen. Anderen laten de keuze voor een rolluik het liefst over aan een expert.
Waar uw voorkeur ook naar uit gaat, u kunt bij ons altijd terecht voor goede en begrijpelijke adviezen. Door onze jarenlange ervaring, kennis en expertise zijn we inmiddels expert op het gebied van beveiliging en rolluiken en kunnen we u helpen bij uw keuze. 

Keuzecriteria rolluiken

Persoonlijke smaak speelt een rol bij de keuze van een rolluik. Dit is echter zeer persoonlijk. Daarom zetten we een aantal objectieve criteria op een rij aan de hand waarvan u kunt bepalen welk type rolluik in uw situatie het beste past:

 

  • Wat wilt u beveiligen en welke beveiligingswaarde is voor de verzekering vereist?
  • Is doorzicht gewenst of vereist?
  • Waar komt het rolluik te hangen: binnen of buiten?
  • Brandweereisen en bouwtechnische mogelijkheden
  • Past de uitstraling van het rolluik bij uw stijl?
  • Hoeveel kost het?
Beveiligingswaarde
U wilt uw bedrijfspand of woning beveiligen tegen inbraak. Maar wat is het inbraakrisico en welke preventieve maatregelen moet u dan treffen? Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, heeft de beveiligingsbranche samen met het Verbond van Verzekeraars de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) ontwikkeld. Dit is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen met daaraan gekoppeld de benodigde beveiligingsmaatregelen.
Een rolluik is over het algemeen een van de zwaardere opties, waardoor andere andere maatregelen achterwege kunnen blijven. Dit werkt kostenbesparend.
In ons advies naar de klant nemen wij deze VRKI natuurlijk altijd mee. Maar we kijken zeker ook naar eventuele aanvullende verzekeringeisen.

Rolluikenmatrix
Wilt u een indicatie van de inbraakwerendheid van een rolluik, schaarhek of transparant rolluik? Met behulp van de rolluikenmatrix kunt u bepalen of een rolluik binnen de gecertificeerde grenzen valt. De matrix houdt rekening met de regelgeving, de weerstandsklassen uit de (VRKI), de technische mogelijkheden en de laatste stand van de techniek om gecertificeerde rolluiken te leveren. Deze factoren bepalen de beveiligingswaarde van een rolluik.

De inbraakpreventieve waarde van een rolluik
De inbraakpreventieve waarde van een rolluik is afhankelijk van de kracht dat een rolluik kan opnemen en dat wordt weer bepaald door:

1. De vorm van het profiel (bol is sterker dan vlak)
2. Het materiaal (staal is sterker dan aluminium)
3. De dikte van het materiaal (hoe dikker hoe sterker)
4. De profielhoogte van de lamellen (voor bredere rolluiken moet de profielhoogte groter zijn)
5. De dikte en de vorm van de geleiders
6. De juiste montage van het rolluik

Doorzichtpercentage
Om de binnensteden ook ’s avonds aantrekkelijk te houden, hebben bijna alle steden regels waaraan een rolluik moet voldoen. Deze welstandseisen verschillen per gemeente. In de ene gemeente moet een rolluik bijvoorbeeld minimaal 70% doorzicht op de etalage geven. In ander gemeenten is dit 90%. In onderstaand overzicht ziet u welke rolluiken dan mogelijk in aanmerking komen.

Doorzichtpercentages van de verschillende rolluiken
Geperforeerde rolluiken 30%
Opengestanste rolluiken 40-60%
Schalmrolhekken 70-80%
Schaarhekken ± 80%
Striprolhekken en transparante rolluiken ± 90-95%

 

Binnen of buiten
Voor of achter de etalageruit
Bij winkels is het ook belangrijk of het rolluik aan de binnen- of aan de buitenkant van de etalage komt. De plek van het rolluik is bepalend voor het rolluik dat u nodig heeft. Stel, uw pand is aantrekkelijk voor inbrekers. U heeft dan een zware inbraakbeveiliging nodig. Als u uw rolluik buiten wilt hangen, dan voldoen eigenlijk alleen een paneelsysteem (transparant rolluik) of een gesloten rolluik. Een rolhek, een schaarhek en een opengestanst rolluik hebben te veel aangrijppunten om effectieve beveiliging te kunnen bieden tegen de huidige inbraakmethodes.

Weersinvloeden
Ook de omstandigheden waarin een rolluik komt te hangen, zijn bepalend voor het soort rolluik dat u het best kunt kiezen. Zo moet u met een aantal zaken rekening houden als uw rolluik in weer en wind komt te hangen. De constructie van een schalmrolhek is zodanig dat de beschermlaag na verloop van jaren beschadigd raakt. Als een schalmrolhek vol in de regen hangt, veroudert het zichtbaar sneller dan een striphek. Bij buitenmontage van een paneelsysteem doet u er verstandig aan voor het duurdere, krasvaste polycarbonaat te kiezen. De standaardkwaliteit polycarbonaat is in aanschaf wel goedkoper, maar op termijn is het duurkoop. Onder invloed van het zonlicht verandert de eigenschap van polycarbonaat en neemt de inbraakwerendheid af.

Bouwtechnische mogelijkheden
Soms zijn bouwtechnische mogelijkheden bepalend voor de keuze van een rolluik. Als er bijvoorbeeld weinig bovenruimte beschikbaar is, dan is een schaarhek veelal een goed alternatief voor een rolluik. Een rolluik heeft een bepaald gewicht. Zeker stalen rolluiken kunnen zwaar zijn. Dat moet de bouwkundige constructie wel aankunnen. Is dit niet het geval dan moet worden gekeken naar een lichtere variant zoals aluminium, of wellicht een heel ander type zoals een rolhek, of transparant rolluik.

Bij brandwerende rolluiken is het belangrijk om te weten of het rolluik voor de enige uitgang komt te hangen. In dat geval mag het geen zelfsluitend rolluik zijn.

Gewenste uitstraling
Een rolluik is veelal een beveiligingsmaatregel, maar wij begrijpen dat de uitstraling ook een belangrijke rol speelt.

Elk type rolluik heeft zijn eigen uitstraling:
• Rolluik        Robuust en industrieel
• Opengestanst rolluik    Strak en robuust
• Transparant rolluik    Strak en chique
• Schalmrolhek    Veilig en robuust
• Striprolhek    Elegant
• Schaarhek    Nostalgisch en klassiek

Aan u de keuze welk rolluik u het beste bij uw stijl vindt passen. Er is een ruime keuze in types en kleuren zodat er altijd wel een rolluik is dat de door u gewenste uitstraling heeft, ook ’s avonds. Heeft u een rolluik voor ogen, maar wilt u weten of dat ook aan het noodzakelijke beveiligingsniveau voldoet? Neem contact met ons op, wij geven u graag advies.

Prijs
De prijs van een rolluik wordt bepaald door de gewenste mate van beveiliging, de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen, de omstandigheden waaronder het rolluik moet functioneren en de grootte van het rolluik. Wij gaan altijd samen met de klant op zoek naar een optimale mix van beveiliging en betaalbaarheid. U kunt ons altijd bellen of mailen voor een vrijblijvend advies. Op elke productpagina vindt u een tabel met daarin een prijsindicatie voor het betreffende rolluik.

Gecertificeerd BRL Rolluik Beveiligingsbedrijf

Een rolluik is zeer effectief om panden en eigendommen te beschermen tegen inbraak en vandalisme. Dat vinden verzekeringsmaatschappijen ook. Zij hanteren lagere verzekeringspremies als een object goed beveiligd is én een erkend bedrijf het rolluik levert, installeert en een beveiligingscertificaat verstrekt. Wessels Rolluikenfabriek is zo’n erkend en gecertificeerd Rolluik Beveiligingsbedrijf. U kunt dat controleren op de site van de certificatie-instelling Kiwa NCP.

Waarom samenwerken met een door Kiwa NCP erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf?

  • U schakelt gegarandeerd een professioneel bedrijf in dat gespecialiseerd is in beveiliging.
  • U bent verzekerd van topkwaliteit: Kiwa NCP controleert erkende Rolluik Beveiligingsbedrijven elk jaar.
  • U ontvangt een Kiwa NCP-certificaat bij het product. Hét bewijs dat u voor de beste beveiliging heeft gekozen. Ook voor verzekeraars is dit voldoende bewijs van het beveiligingsniveau.

Van eenmansbedrijf tot dé beveiligingsspecialist in de rolluikenbranche

Ruim veertig jaar geleden begon Wessels Rolluikenfabriek als eenmansbedrijf in Middenbeemster. Al snel groeide het bedrijf en het werd een gerenommeerde speler in de rolluikenbranche. Na vele jaren vanuit Middenbeemster te hebben gewerkt, werd het pand uiteindelijk te klein. We gingen op zoek naar een nieuwe locatie en vonden een prima plek in De Goorn. Daar zitten we sinds 1998. Wessels Rolluikenfabriek is uitgegroeid tot een modern bedrijf, met een hoge automatiseringsgraad, een eigen spuitcabine en moderne productiemethoden. En inmiddels zijn we al weer vele jaren dé rolluikenspecialist voor winkels, kantoren, bedrijven en aannemers.

Met een erkend Rolluik Beveiligingsbedrijf als Wessels Rolluikenfabriek kiest u voor kwaliteit in veiligheid!

×

Wessels rolluikenfabriek

× Hoe kan ik je helpen?